luni, 24 august 2009

Alegria

Ce este bucuria? Cum o traiesti?
Simti si tu ca zbori cand o melodie sau un spectacol iti umplu sufletul si fiinta cu acel tremur dulce? Nu ti-e teama ca vei pierde starea cand vei reveni in puhoiul lumii care duce spre metrou?
Cum te simti cand un copil iti zambeste cu ochi senini si-si intoarce capsorul, sorbindu-ti prezenta?
Simti ca nu-ti mai gasesti cuvintele cand el/ea iti spune "Te iubesc!"? Te afunzi printre norisori si picioarele parca nu mai ating pamantul. Adormi cu fiori si te trezesti la fel.
Dar cand primesti de la cineva ceva ce ti-ai dorit mult? O floare, o carte, un sarut iti lumineaza chipul, desi nu stii sa arati cat esti de multumit.
Dar lacrimile parintilor care te primesc acasa, cand le faci o surpriza si te infatisezi pe neasteptate la usa copilariei? Sau strangerea in brate a surorii, sfatul pe care ti-l cere prietenia sau, pur si simplu, o zi frumoasa cu frunze colorate si ceata, chiar una ploioasa, in care stai in casa si citesti...
Un compliment te face sa rosesti, o strangere de mana iti da incredere, prezenta celui drag iti umple ziua, un urcus pe munte iti da vointa. Uitam de durerea din suflet daca stim sa descoperim la fiece pas acea raza mangaietoare a bucuriei de a trai.
Ce lucruri marunte si cata valoare...

Niciun comentariu: